Sexy zonder make-up

Twee jaar geleden stond hij voor mijn neus op Gastvrij Rotterdam in ons Wijntheater:
Wijnmaker Reinhard Odendaal van wijnhuis Aaldering uit Zuid-Afrika.
Hij had vier wijnen mee: een prachtige witte, een prijswinnende rosé en twee stijlen rode wijnen.
Het bijzondere was dat ze alle vier van het blauwe druivenras pinotage waren gemaakt.
Reinhard stal direct ieders hart met zijn opvallende wijnen maar ook met zijn stoere, sexy verschijning!  Hier wilde ik meer van weten!

Toen ik een maand later de wijnbeurs Capewine in Kaapstad bezocht, ontmoette ik Fons Aaldering en zijn charmante dochter Jacqueline.  De Nederlandse eigenaren van wijnhuis Aaldering.
Het voelde gelijk als thuiskomen.  Ik werd uitgenodigd om langs te komen op hun prachtige landgoed in Stellenbosch. En dat deden we natuurlijk!

We werden royaal ontvangen met heerlijke broodjes en mooie wijnen door Fons en zijn vrouw Marianne, dochter Jacqueline en haar man Gert-Jan, (klein)zoon Alejandro en natuurlijk Reinhard met zijn team.
We kregen een rondleiding over het estate, langs de prachtige toeristen-lodges met uitzicht over de wijngaarden en in het “bakkie” reden we door de kilometers groene wijngaarden.
Achter het stuur zat Reinhard die uit het raam riep welk druivenras waar geplant was.  
De zon zakte langzaam naar beneden en het licht werd van felgeel naar oranje. Het leek wel een film.

Estate Aaldering wordt in 2006 opgericht door de succesvolle ondernemer Fons. Hun eerste wijnen van Pinotage kenmerkten zich door houtopvoeding.
Tot de vrouw des huizes Marianne zich afvroeg waarom iedere Zuid-Afrikaanse wijnboer toch altijd hout gebruikt!?  Ze zei “De druif is zonder al die make-up toch al prachtig van zichzelf?”.  
Zo ontstond in 2014 de eerste Pinotage zonder hout. Deze wijn vernoemde Fons naar zijn vrouw. “Lady M” was geboren. Marianne bleek een trendsetter want velen wijnboeren volgden deze wijnstijl.

Je kunt op verschillende temperaturen lady M drinken en ze zal zich daardoor ook verschillend uiten. Het is een zwoele, sexy maar toch krachtige en elegante donkere rode wijn .
Perfect voor een romantische avond met zijn tweetjes!

Aaldering is erg in ontwikkeling. Een paar jaar geleden zijn één ha bushvines aangeplant die biologisch worden behouden en over een paar jaar kunnen we de wijnen daarvan drinken.
Ook heeft het estate in de afgelopen paar jaar Bordeaux rassen aangeplant om zo nog een totaal andere stijl wijn te kunnen maken.
Niet alleen duurdere klasse wijnen worden geproduceerd; Ook voor de kleinere portemonnee maakt men een wijnlijn; ”Florence by Aaldering”.

Deze dame is het onthouden waard!  Een jonge wijn met schroefdop die heerlijk is om mee te borrelen maar krachtig genoeg is om bij te eten. Er zijn veel webshops en winkels die deze wijnen verkopen. Prijsadvies begint vanaf 9,95 ex btw bij de Hanos. Familie Aaldering maakt voor ieder wat wils!

2021, Aaldering, lady M, Pinotage WO, Zuid-Afrika
http://www.valkwijn.nl
22,45

Vergelijkbare berichten