Wijnglazen

De Experts Collection is een wijnglazen lijn die ik in samenwerking met glasfabrikant Royal Leerdam heb mogen ontwerpen.
De vier verschillende wijnglazen, het moderne coupje en het beenloze wijnglas is ontworpen om de maximale smaakbeleving te bereiken.
De nieuwste versie is nu in de winkels verkrijgbaar.

Je kunt deze wijnglazenlijn vinden bij de Sligro, Hanos, de Kweker, Jongens VHC, Makro en Bidfood maar ook voor consumenten zijn er genoeg locaties als de glaswinkel in Leerdam, Loods 5, Tica of online.

Bekijk de verschillende wijnglazen hieronder door op het plusje te klikken.

Het wijnglas Licht & Fris is speciaal ontwikkeld voor alle lichte & frisse wijnen, of het nu rode, witte of rosé wijn is. De bijzondere vormgeving, die doet denken aan een bloem die in de knop zit, haalt meer geur en smaak uit dit type wijn. De taps toelopende vorm benadrukt de fruitigheid en frisheid van de wijn en helpt alle geur- en smaakelementen in het glas te behouden. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.

Wij adviseren de volgende wijnen zonder houtrijping te serveren in het glas Licht & Fris: Verdejo, Pinot Grigio, Pinot Bianco, Grillo, Riesling, Silvaner, Albariño, Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner, Pinot Auxerrois, Trebbiano, Gamay en Viura.

Het wijnglas Fruitig & Soepel is speciaal ontwikkeld voor alle fruitige en soepele wijnen, of het nu rode, witte of rosé wijn is. De bijzondere vormgeving, die doet denken aan een tulp die in de knop zit, haalt meer geur en smaak uit dit type wijn. De taps toelopende vorm benadrukt de fruitigheid van de wijn en helpt alle geur- en smaakelementen in het glas te behouden. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.

Wij adviseren de volgende wijnen zonder houtrijping te serveren in het glas Fruitig & Soepel: Sauvignon Blanc, Chardonnay, Viognier, Pinot Blanc, Pinot Gris, Riesling, Albariño, Sémillon, Gewürztraminer, Pinot Gris , Arneis, Fiano, Merlot, Pinot Noir en Gamay.

Het wijnglas Rond & Rijp is speciaal ontwikkeld voor alle ronde en rijpe wijnen, of het nu rode, witte of rosé wijn is. De bijzondere vormgeving, die doet denken aan een roos die bloeit, haalt meer geur en smaak uit dit type wijn. De openbloeiende vorm ontluikt de fruitigheid, houtrijping en complexiteit van de wijn en helpt alle geur- en smaakelementen in het glas te behouden. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.

Wij adviseren de volgende wijnen met houtrijping te serveren in het glas Rond & Rijp: Houtgerijpte Chardonnay en Viognier, Chenin blanc, Malbec, Barbera, Sangiovese, Tempranillo crianza & reserva, Carmenère, Garnacha/Grenache, Zinfandel, Dornfelder, Dolcetto en Lagrein.

Het wijnglas Krachtig & Kruidig is speciaal ontwikkeld voor alle krachtige en kruidige wijnen, of het nu rode, witte of rosé wijn is. De bijzondere vormgeving, die doet denken aan een roos die open gebloeid is, haalt alle geur en smaak uit dit type wijn. De open vorm ontluikt alle fruitigheid, houtrijping en complexiteit van de wijn en helpt alle geur- en smaakelementen in het glas te behouden. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.

Wij adviseren de volgende wijnen met houtrijping te serveren in het glas Krachtig en Kruidig: Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Cabernet Franc, Grenache/Garnacha, Syrah/Shiraz, Mourvèdre, Tempranillo (Gran) Reserva, Pinotage en Houtgerijpte Chardonnay.

Het taps toelopende coupje is speciaal ontwikkeld voor alle mousserende wijnen volgens de “Methode Traditionelle”. De bijzondere vormgeving, de elegante bolvormige kelk, haalt meer geur en smaak uit dit type wijn. Tijdens het drinken valt je met jouw neus midden in het glas in tegenstelling tot de flûte en ruik je optimaal de wijn. Daardoor proef je de mousserende wijn veel beter. Door de wijde coupe vorm van het glas, landt de wijn op het puntje van jouw tong en ervaar je meer mousse maar wel zachtere bubbels. De taps toelopende vorm benadrukt de fruitigheid en frisheid van de wijn en helpt alle geur- en smaakelementen in het glas te behouden. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.

Wij adviseren de volgende mousserende wijnen te serveren in het glas Mousserend: Champagne, Sekt, Crémant, Cava, Methode traditionelle, Methodo Classico, Methodo Tradicional , Vonkelwijn en Valdobbiadene Superiore .

Dit multifunctionele water & wijnglas is speciaal ontwikkeld als waterglas maar ook geschikt voor alle stijlen wijn, of het nu rood, rosé of wit is. De bijzondere vormgeving zonder beentje maakt dat dit glas stabiel is dus niet makkelijk kan omvallen. De taptoe lopende vorm zorgt ervoor dat alle geur en smaakelementen in het glas worden behouden en is uitermate geschikt voor buiten op het terras, op de boot of op de camping. De fijne mondrand geeft meer elegantie en puurheid aan de smaak van de wijn.