Media
In de afgelopen jaren heeft Barbara zich ontwikkeld als wijnduizendpoot.
Ze schrijft, ontwerpt, fotografeert, creëert en presenteert.
Daarom vind je haar wel eens in de media. Hieronder vind je een kleine hoeveelheid publicaties in kranten en media van de afgelopen jaren.
-
Perswijn
Lees meer: PerswijnDat een glas impact heeft op hoe we een wijn waarnemen is een feit, maar de totale beleving reikt verder dan alleen de geur en de smaak. Magda van der Rijst zet enkele meningen over een goed glas op een…
-
Filmpje karaferen
Lees meer: Filmpje karaferenOmdat we steeds meer wijnen gaan drinken in de wereld, worden de wijnen steeds jonger gedronken.Voor de complexe witte en rode wijnen is dat eeuwig zonde want voordat de wijn aan zijn ontwikkeling begint, wordt deze al geconsumeerd. De wijn…
-
Hubrecht Duijker
Lees meer: Hubrecht DuijkerAls kind bladerde ik al door zijn boeken. Ik vond de foto’s van de wijngaarden en de wijnkelders prachtig. Door hem en mijn vader is de liefde voor wijn ontstaan. Dit jaar viert hij zijn 50ste jubileumjaar. Dat ik het…
-
Bezoekje aan de Sancerre
Lees meer: Bezoekje aan de SancerreDit korte filmpje geeft goed weer hoe mijn leven in het buitenland er uit ziet als ik “aan het werk” ben. En ik kan mij nog heel goed herinneren dat de grenzen weer open gingen tijdens de corona tijd en…
-
Croatian Wine ambassador
Lees meer: Croatian Wine ambassadorIeder jaar wordt door de Kroatische ambassadeur in Den Haag iemand benoemd tot Croatian Wine Ambassador van het jaar. Degene die deze titel ontvangt heeft op een bijzondere wijze bijgedragen aan de promotie van Kroatische wijn in Nederland. Op 31…
-
Golden oldie
Lees meer: Golden oldieDit filmpje is al gemaakt in 2014. Dus al 10 jaar oud. Ik was net vertrokken vanuit Zandvoort met de totale inboedel van de Wijnbar aan zee en stortte mijzelf in het volgende avontuur. Het vertellen over glaswerk op verschillende…
-
Interview met Edgar Razminas
Lees meer: Interview met Edgar RazminasTijdens de corona periode werd ik gevraagd door Gastropedia.tv om te presenteren over wijn. Interviews met bekende chefs en sommeliers. Deze keer ontmoette ik de extraverte en volgens Michelin: Sommelier van het jaar 2021 Edgar Razminas alias Eddie. Hij zorgt…
-
interview met Peter Bruins
Lees meer: interview met Peter BruinsEen maand voordat zijn laatste werkdag was bij sterrenrestaurant “de Bokkedoorns”, mocht ik hem, midden in de coronatijd, interviewen.We praten over zijn Michelin onderscheiding als “uitmuntende gastheer” en natuurlijk praten & proeven we over wijn. Hij is een oprechte, warme,…
-
Livestream
Lees meer: LivestreamOmdat ik tijdens de Corona periode niet door het land mocht touren met mijn glazen, stelde horecagroothandel Hanos een livestream voor. En dat vond ik geweldig om te doen. Het was dan ook heel goed bekeken. Wat vind jij ervan?