Een nieuw begin!

Ineens zag ik iets roze in mijn ooghoek. De Japanse sierkers is weer aan het bloeien! Oh wat word ik daar blij van want dat betekent dat de lente er weer aan komt. Voorzichtig steekt het groen van de narcissen haar kopje boven de aarde.
Nieuw leven en dus een nieuw begin!

In één van de donkere, koude en natte winterdagen had ik de biologische tulpen en narcissen bolletjes in de aarde gestopt. Ik zie dat als een investering in mijn eigen geluk.
In het voorjaar zullen de rebelse liefde en ik op onze veranda zitten en gaan we genieten van alles wat uit de grond komt. De vogels pikken de wormen uit de grond, de vlinders vliegen door de tuin en de familie egel scharrelt door de bladeren op zoek naar eten. De mol graaft ondergronds gangen en de poesjes zitten regelmatig naast de molshoop nieuwsgierig te kijken wat er uit de grond komt.
Onze tuin is vol van leven en dit is puur geluk!

Dat kunnen we niet zeggen van het Europese akkerland. Als gevolg van overmatig gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen en hoge opbrengsten per hectare, is deze uitgeput. De bodem verkleeft en houdt minder goed het water vast.  Je komt geen wormen meer tegen terwijl zij juist een belangrijke rol vervullen in het omzetten van op de bodem liggende gras en bladeren.
Biologisch werkende boeren zoeken daarentegen wel de verbinding met de bodem door GEEN kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken.
Want zij weten dat juist de bodem het allerbelangrijkste is voor wat er bovengronds leeft.  Het verschil in aanpak zie je direct in resultaat: de bodem is rul en vol leven want de bodemstructuur is beter.  De bodem laat water door en kan het tegelijkertijd ook beter vasthouden. Zo put je de bodem niet uit.
Daarom koop ik zo veel mogelijk biologische & duurzaam verbouwde groenten en dat geldt ook voor de wijnen die ik drink.

Het biologische wijndomein Tre Pini ligt in Apulië in Italië. Als je naar het kaartje van Italië kijkt, kun je daar de vorm van een laars in zien. Apulië ligt in de groene “hak”.
Het familiebedrijf beslaat ongeveer 12 hectare met wijngaarden en olijfbomen.
De wijn van deze week is gemaakt van de malvasia bianca.  Ze ruikt naar de start van de lente; Puur, levendig en verse bloemen, geconcentreerd en een pittige verfrissende kruidigheid in de mond.  
Deze Italiaan houdt van lichte gerechten met knoflook en citroen en gaat ook perfect bij risotto met verse vis.
Deze levendige wijn is de perfecte bijna-lente wijn!


2021, Donna Johanna, Malvasia Bianca, Cantine Tre Pini, Puglia, Italië
9,95
www.biowijnclub.nl

Vergelijkbare berichten