Culinair
Wijn drinken zonder eten is niet echt gezellig maar bij meerdere glazen ook niet gezond.
Je moet er gelukkig altijd iets lekkers bij eten.
In mijn zoektocht naar de lekkerste wijnen ontmoet ik chefs, vissers, kaasboeren, slagers, oesterkwekers en groenteboeren. Over iedere restaurant of product valt zoveel leuks te vertellen. Hieronder vind je korte verhalen over de culinaire kant van de wijnwereld.
-
wijnglas situatie
Lees verder: wijnglas situatieEr zijn zoveel soorten wijnglazen en zoveel stijlen wijn dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. En dan praten mensen vaak over een “Bordeauxglas” of een “Bourgogneglas” maar uit die gebieden komen veel verschillende smaakstijlen. En…
-
Programma Wijntheater 2024
Lees verder: Programma Wijntheater 2024Hierbij het programma van het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam van 23 t/m 25 september 2024.
-
NK Oestersteken 2024
Lees verder: NK Oestersteken 2024Heb je altijd al een keer het Nederlands & Belgisch Kampioenschap Oestersteken live willen zien in ons Wijntheater of wil je nu eindelijk meedoen? Dan is maandag 23 september 16h00 jouw kans! Als sinds 1993 bestaat het echte officiële NK…
-
Paling
Lees verder: PalingDinsdag 30 april was ik te gast op een heuse paling lunch in restaurant Troef in Amsterdam.Dit restaurant is gekozen tot “Bistronoom van het jaar” door Gault & Millau.Dat schepte verwachtingen!!De veelzijdigheid van paling werd door de crew van Raymond…
-
Kreeft
Lees verder: KreeftHet Oosterscheldekreeft seizoen is begonnen! Op uitnodiging van Nelleke Launspach, de nieuwe voorzitster van Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, reisde ik af naar het zonnige Zeeland. Het is altijd feest om daar te zijn! Gewoon een andere wereld. Veel natuur en ruimte…
-
Olijfolie
Lees verder: OlijfolieOp bezoek bij Azienda Agrarria Guerrieri in de Italiaanse Marken. Ontzettend bijzondere gastvrije mensen met een enorme passie voor goed eten.Ze maken wijn, pasta en olijfolie. Wij kwamen precies op de dag dat de versgeplukte olijven binnen kwamen en geperst…
-
Parmezaanse kaas
Lees verder: Parmezaanse kaasOm 08h00 stond ik voor de deur van een heuse parmezaanse kaasmakerij in Italië.Barend en ik keken onze ogen uit. Van verse warme melk zo van de koe tot de harde Parmigiano Reggiano kaas zoals we hem kennen. We kregen…
-
Fruits de Mer Spectaculair
Lees verder: Fruits de Mer SpectaculairMijn culinaire hart maakte weer een sprongetje toen de directrice van Adri & Zoon, Inge Bruijnooge, mij vroeg haar te helpen met de wijnsuggesties voor haar nieuwe schaal en schelpdierenboek. Dit boek vertelt alles over de geschiedenis van schaal &…
-
Ruzie aan tafel
Lees verder: Ruzie aan tafel27,2 kg kaas per persoon per jaar. Poehh! Dat is een buikje rond! De Fransen eten het liefst elke dag een stukje kaas met brood tussen het hoofdgerecht en het dessert en zijn daarmee één van de grootste kaasconsumenten ter…