Culinair
Wijn drinken zonder eten is niet echt gezellig maar bij meerdere glazen ook niet gezond.
Je moet er gelukkig altijd iets lekkers bij eten.
In mijn zoektocht naar de lekkerste wijnen ontmoet ik chefs, vissers, kaasboeren, slagers, oesterkwekers en groenteboeren. Over iedere restaurant of product valt zoveel leuks te vertellen. Hieronder vind je korte verhalen over de culinaire kant van de wijnwereld.
-
Programma Wijntheater 2024
Lees meer: Programma Wijntheater 2024Hierbij het programma van het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam van 23 t/m 25 september 2024.
-
NK Oestersteken 2024
Lees meer: NK Oestersteken 2024Heb je altijd al een keer het Nederlands & Belgisch Kampioenschap Oestersteken live willen zien in ons Wijntheater of wil je nu eindelijk meedoen? Dan is maandag 23 september 16h00 jouw kans! Als sinds 1993 bestaat het echte officiële NK…
-
Paling
Lees meer: PalingDinsdag 30 april was ik te gast op een heuse paling lunch in restaurant Troef in Amsterdam.Dit restaurant is gekozen tot “Bistronoom van het jaar” door Gault & Millau.Dat schepte verwachtingen!!De veelzijdigheid van paling werd door de crew van Raymond…
-
Kreeft
Lees meer: KreeftHet Oosterscheldekreeft seizoen is begonnen! Op uitnodiging van Nelleke Launspach, de nieuwe voorzitster van Stichting Promotie Oosterscheldekreeft, reisde ik af naar het zonnige Zeeland. Het is altijd feest om daar te zijn! Gewoon een andere wereld. Veel natuur en ruimte…
-
Olijfolie
Lees meer: OlijfolieOp bezoek bij Azienda Agrarria Guerrieri in de Italiaanse Marken. Ontzettend bijzondere gastvrije mensen met een enorme passie voor goed eten.Ze maken wijn, pasta en olijfolie. Wij kwamen precies op de dag dat de versgeplukte olijven binnen kwamen en geperst…
-
Parmezaanse kaas
Lees meer: Parmezaanse kaasOm 08h00 stond ik voor de deur van een heuse parmezaanse kaasmakerij in Italië.Barend en ik keken onze ogen uit. Van verse warme melk zo van de koe tot de harde Parmigiano Reggiano kaas zoals we hem kennen. We kregen…
-
Fruits de Mer Spectaculair
Lees meer: Fruits de Mer SpectaculairMijn culinaire hart maakte weer een sprongetje toen de directrice van Adri & Zoon, Inge Bruijnooge, mij vroeg haar te helpen met de wijnsuggesties voor haar nieuwe schaal en schelpdierenboek. Dit boek vertelt alles over de geschiedenis van schaal &…
-
Ruzie aan tafel
Lees meer: Ruzie aan tafel27,2 kg kaas per persoon per jaar. Poehh! Dat is een buikje rond! De Fransen eten het liefst elke dag een stukje kaas met brood tussen het hoofdgerecht en het dessert en zijn daarmee één van de grootste kaasconsumenten ter…
-
De wijn smaakt naar Corton
Lees meer: De wijn smaakt naar CortonAls je ouders 45 jaar gelukkig getrouwd zijn en in goede gezondheid zijn dan is dat reden voor een feestje. De familie verbeek bestaat uit 1 Chefkok, 2 (Register) Vinologen, 1 sommelier in opleiding, een sfeermaker en 1 directrice. Als…