Croatian Wine ambassador

Ieder jaar wordt door de Kroatische ambassadeur in Den Haag iemand benoemd tot Croatian Wine Ambassador van het jaar. Degene die deze titel ontvangt heeft op een bijzondere wijze bijgedragen aan de promotie van Kroatische wijn in Nederland.

Op 31 mei 2023 is wederom een nieuwe Croatian Wine Ambassador benoemd tijdens een professionele wijnproeverij in de Kroatische ambassade in den Haag. Dit jaar is wijnduizendpoot Barbara verbeek, eigenaresse van het Wijntheater, columniste van de Telegraaf en ontwerper van de Expert Collection glaslijn van Royal Leerdam benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2023.
Tijdens eerdere jaren zijn in het bijzijn van wijnprofessionals, pers en ambassadeurs van andere landen Sabas Joosten (toenmalig hoofdsommelier van De Librije), kaasexpert Betty Koster en Vinpressionist Hubrecht Duijker al benoemd tot ‘Croatian Wine Ambassador’ van het jaar.

De Croatian Wine Ambassador van het jaar is een samenwerkingsverband van de Kroatische ambassade in Den Haag en wijnimporteur Croatiangrapes.com. Het committee van benoeming bestaat uit H.E. mevrouw Dubravka Plejić-Marković (ambassadeur van de Republiek Kroatië) en wijnimporteurs Mario Pranić en Diederik Swart.

Vergelijkbare berichten