Barbara

Barbara Verbeek is geen onbekende in de culinaire wereld. Al vanaf haar 17e proeft zij wijnen en reist zij de wereld over, op zoek naar nieuwe kennis. Haar kleurrijke verhalen en columns verschijnen in diverse gastronomische bladen, glossy’s en kranten.
Met diploma’s op zak -register vinoloog en gastronoom-sommelier- verzorgde ze wijncursussen door het hele land en startte zij in 2009 Wijnbar aan Zee, een wijnbar op het strand van Zandvoort. Haar team bestond louter uit wijnvrouwen en dat is tot op heden zo gebleven. In datzelfde jaar leerde zij oesterman Barend Havenaar kennen, ontstond het idee van de glasproeverijen en de wijnglazenlijn in samenwerking met glasfabrikant Royal Leerdam. De wijnbar werd een groot succes!

In 2014 stopte Barbara met de Wijnbar aan Zee om met een pop-up Wijntheater alle bekende en grote horecabeurzen te bezoeken. Samen met een club professionele wijnvrouwen gaf ze culinaire shows over wijn, oesters, vis, glaswerk en culinaire producten.
Tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam vindt ook de grote finale plaats van het door hen georganiseerde kampioenschap oestersteken. Wie is de beste en snelste oestersteker van Nederland en België?

Barbara is ook founding mother van stichting Wijnvrouw van het Jaar. Deze stichting zet sinds 2018 wijnvrouwen in de spotlights om andere (jongere) wijnvrouwen te inspireren. Elk kwartaal wordt een wijnvrouw genomineerd vanwege haar kennis, professionaliteit en inspiratie. Tijdens de horecabeurs Gastvrij Rotterdam is de grote finale van Wijnvrouw van het Jaar in het Wijntheater.

Barbara houdt enorm van (wijn)reizen, schrijven en presenteren en is ambassadrice van Royal Leerdam. Ze heeft haar eigen glazenlijn met voor elke stijl een mooi eigentijds glas met dunne mondrand. Momenteel heeft zij de Experts Collection 2.0 gelanceerd. Deze lijn is duurzamer geproduceerd, heeft een elegant dunner been en sommige glazen hebben ook een grotere voetplaat. Daarnaast is er een nieuw water/wijnglas zonder been bijgekomen.

Neem gerust contact op!
mail: barbara@barbaraverbeek.nl