Na het overdonderde succes van de wijnbar aan zee, heeft Register Vinoloog Barbara Verbeek zichzelf in een nieuw wijnavontuur gestort: Het wijntheater en ambassadrice voor Royal Leerdam….

13 jaar geleden ontmoette Vinoloog Barbara de oesterman Barend Havenaar met een eigen Champagnebar.
Het was liefde op het eerste gezicht. Barbara en Barend uit Barendrecht..Kan het nog theatraler met ieder een eigen bar?

Allebei gedreven door creativiteit besloten zij hun liefde te verenigen en kwam educatie, wijn, entertainment, champagne en oesters samen.
Samen met hun vaste crew bouwen zij wijntheaters op horecabeurzen en festivals. Van culinaire shows tot een bijzondere wijnbar op locatie….

Educatie

In het wijntheater op horecabeurzen worden er elk uur presentaties gegeven over wijn, glaswerk, brood , kaas en oesters.
Dit wordt gedaan door 26 verschillende vrouwen uit de wijnwereld en vindt plaats in een prachtige tent met bijzondere aankleding.
Er wordt gewerkt met de exposanten rondom het wijntheater.
Denk eens aan een glasproeverij met Royal Leerdam of een Cava-Champagne battle of oesters van Royal Leerdam combineren met rode wijn i.p.v. altijd met Chablis…
We werkten ieder jaar op de beste en leukste horecabeurs van Nederland:
Gastvrij Rotterdam

In het voor en najaar reist Barbara met hotelscholen door Nederland, Frankrijk en België om hen te leren over culinaire producten als bv. oesters, slakken, exclusief varkensvlees, wijn en Champagnehuizen en kaasboerderijen.
Maar ook gaat zij langs kleine wijnboeren en grote commerciële huizen om te laten zien wat er gebeurd voor en achter de schermen van de wijnwereld. Elk jaar komen er weer nieuwe adressen bij. Barbara is altijd op zoek naar bijzondere adressen.

Ook is Barbara te boeken als Register Vinoloog om jou en jouw gezelschap een wijnproeverij te geven die je nooit meer zult vergeten. Een tafel vol lekkere hapjes en voldoende mooie wijnen met uitgebreide uitleg…

Sinds zeven jaar reist Barbara ook over de wereld met het team van Royal Leerdam, om iedereen te laten zien dat de vorm van het glas een enorme invloed heeft op de smaak van de wijn. Dit gebeurt d.m.v. glasproeverijen.

In navolging van de Expert’s Collection zijn in September 2017 twee verschillende wijnkaraffen op de Nederlandse markt gekomen.
Een elegant ontwerp, met een diepe ziel en een slanke hals, in de vorm van een baljurk, dat kenmerkt karaf Femme. Karaf Homme is robuuster, met grote schouders, een wijnglas op zijn kop. Beide zijn zowel aan de boven- als onderkant prettig vast te pakken en hebben een mooi geslepen rand die druppels tegengaat. Femme is geschikt voor fruitige, elegante, ‘vrouwelijke’ wijnen als houtgerijpte viognier, marsanne, merlot, shiraz en zweigelt; Homme voor krachtige, kruidige, ‘mannelijke’ wijnen als tempranillo (gran) reserva, syrah, cabernet sauvignon en sangiovese. Ze gaan zo op de kop in de afwasmachine. Om ze op temperatuur te houden, is er Roc, een uniek soort Fins zeepsteen. Leg deze in de koelkast of vriezer en (witte) wijn blijft urenlang koel in de karaf.
Verwarm Roc in de oven of in heet water en rode wijn warmt geleidelijk op tot de gewenste temperatuur.

N.b. Op dit moment is de lijn zo goed als uitverkocht en wordt er hard gewerkt aan een 2.0 versie. deze wordt internationaal gelanceerd op de Ambiente 2023.

 

Entertainment
Op festivals overschrijden Barbara en Barend grenzen d.m.v. aankleding, eigenzinnige styling, muziek van vinyl en niet te vergeten: de grensverleggende uitleg op de uitgebreide wijnkaart.
Zelf geïmporteerde wijnen zijn geselecteerd op kwaliteit!
Nooit meer hoofdpijn na een festival!

Ook is Barbara vaak te vinden op feesten en openingen als gastvrouw met o.a. de waanzinnige Champagnetoren.
Deze wordt zelf gebouwd en staat op een bijzondere speciaal gemaakte Champagnetorentafel.
Op het hoogtepunt van de avond wordt de toren van boven af ingeschonken…..

In de laatste jaren heeft Barbara zich ontwikkeld als wijnschrijfster voor verschillende (vak)bladen als Gastronomie, More than Drinks en Vrouw Telegraaf.
Ook is zij founding mother van stchting Wijnvrouw van het jaar. Dit is het platform voor vrouwen in de wijnwereld.