Show Menu

De wijn smaakt naar Corton

Als je ouders 45 jaar gelukkig getrouwd zijn en in goede gezondheid zijn dan is dat reden voor een feestje. De familie verbeek bestaat uit 1 Chefkok, 2 (Register) Vinologen, 1 sommelier in opleiding, een sfeermaker en 1 directrice. Als je die aan 1 tafel zet ben je verzekerd van een bruisende avond…. De avond…

Read more

O Sole Bio!!!!

2 dagen lang wijnproeven op de grootste biologische en biodynamische wijnbeurs van de wereld is een grote eer en zeker in het 25ste jubileum jaar. Maar nog leuker is dat je een wereld ontdekt waarvan je niet wist dat die zo groot was. De biologische wijnbeurs MillésimeBio is in 25 jaar van 10 exposanten naar…

Read more

Antonio Banderas met kerst?

Uitgenodigd worden door de Spaanse Ambassade om een tiental prijswinnende wijnen (waaronder een wijn van Antonio Banderas?) te proeven in combinatie met heerlijk eten in het restaurant van een smaakprofessor?? WOW! De kerstman was er vroeg bij voor mij dit jaar….. Afgelopen vrijdag reed ik naar Apeldoorn. De sneeuw liet zich gulzig zien met dikke…

Read more

Veel voor wijnig!

Ik krijg regelmatig de vraag: Barbara wat moet ik drinken? Welke wijn adviseer je? Maar niet te duur hoor en waar kan ik het kopen? Nou dan heb ik iets moois voor je….. Wil jij misschien een wijn op jouw kersttafel die geselecteerd is door top sommeliers en in top restaurants op de wijnkaart staan?…

Read more

Chili is hot but can be sweet!

Chili is een opmerkelijk langwerpig (wijn)land: van noord naar zuid 6.500 kilometer lang (gelijk aan de afstand van Den Bosch naar de Noordpool. We hebben allemaal wel eens een Chileense wijn gedronken. Veel schenkwijn komt er vandaan. Je zag de laatste jaren in restaurants en wijnbarretjes  de Sauvignon Blanc, Chardonnay , Cabernet Sauvignon of Merlot…

Read more

Uit den ouden wijndoosch….

In 2006 ben ik voorzichtig begonnen met schrijven over mijn belevenissen als jonge vrouw in de wijnwereld. In tijdschriften als Smaak , Sante, Chef’s Magazine en Gastronomie heb ik diverse columns geschreven. Todat ik in Oktober 2017 de zolder opruimde en ik een oude wijn doos vond met allemaal magazines erin…… 10 jaar columns van…

Read more

Kijkje in de keuken….

Terwijl de knappe wijnmaker zijn nieuwste “toys voor boys” liet zien, viel ineens het kwartje: wijn maken is exact hetzelfde als koken, de cuverie is de keuken en de wijnmaker is de chef!   Ribera del Duero is een wijngebied ten noord westen van Madrid met de rivier de Duero als middelpunt. Uitgestrekt, droog, steppe…

Read more

Kisi Kisi

Ik was uitgenodigd voor een diner en wijnproeverij met wijnen uit een vergeten land: Georgië. Georgië? Ik dacht aan dikke huisvrouwen met bloemetjes jurken, ezels voor een houten kar…verder dan dat kwam mijn fantasie niet. Ik  wist dus niets van dit land, noch zijn eettradities, maar ik durfde de gok te wagen. Aangekomen in Amsterdam,…

Read more

Expert’s Collection

Waarom je echt niet meer kunt aankomen met twee soorten wijnglazen. De tijd van twee soorten wijnglazen – een voor rode, een voor witte wijn – ligt achter ons. ‘Een makkelijke, fruitige wijn in een groot glas is als een panty die van je kont afzakt,’ zegt vinologe en sommelier Barbara Verbeek. ‘De elasticiteit is…

Read more

Vreemdgaan in Duitsland

Als je aan Duitsland denkt, dan denken de meeste mensen aan bier en bratwurst, Heidi und Hansi en der Mannschaft. Maar weinig weten dat Duitsland een meer dan geweldig wijnland is met 13 prachtige wijngebieden met wijngaarden gelegen op steile hellingen en waanzinnige terrassen. Duitsland stond vroeger bekend om zijn zoete slobberwijn en liebfraumilch in…

Read more