Show Menu
Featured

wijncolumn Telegraaf

In mijn drukke leven reis ik van stad naar stad en van land naar land. Zo beleef ik wijnavonturen die ik met de lezers deel. Het gaat altijd over wijn. Het liefst biologische gemaakt of met een duurzaam verhaal. Of…omdat het een leuk verhaal is om te vertellen. Iedere zaterdag in de Vrij Telegraaf weer…

Read more

Featured

The Experts’ Collection 2023/2024

De Experts’ Collection is een samensmelting van elegant design en een perfecte kelkvorm, gecreëerd voor de optimale wijnbeleving. De serie is tot stand gekomen in samenwerking met Barbara Verbeek, een bekende Nederlandse wijnexpert en wijnjournaliste. “Iedere wijn is uniek” legt Barbara Verbeek uit, “Het was mijn ambitie om een serie wijnglazen te ontwikkelen, rekening houdend…

Read more

Featured

Gastvrij Rotterdam 2023

Wijntheater op de Wine & Fine food Wat kunt u allemaal verwachten op  de Wine & Fine Food van Gastvrij Rotterdam 2023 ?Op de Wine & Fine Food staan er TIENTALLEN wijnimporteurs, producten van exclusieve producten als theedoeken en glaswerk maar ook brood, bourgondische pate’s en hammen.In het Wijntheater van wijnjournaliste Barbara Verbeek en oesterman…

Read more

Featured

Fruits de Mer Spectaculair

Mijn culinaire hart maakte weer een sprongetje toen de directrice van Adri & Zoon, Inge Bruijnooge, mij vroeg haar te helpen met de wijnsuggesties voor haar nieuwe schaal en schelpdierenboek. Dit boek vertelt alles over de geschiedenis van schaal & schelpdieren, herkomst, bereidingswijze en hoe je de zeevruchten eet. Het boek heeft ondertussen de dikte…

Read more

LobSTER uit de Oosterschelde

Oosterscheldekreeft seizoen is begonnen! Op uitnodiging van Nelleke Launspach, de nieuwe voorzitster van stichting promotie Oosterscheldekreeft, reisde ik af naar het zonnige Zeeland. Het is altijd feest om daar te zijn! Gewoon een andere wereld. Veel natuur en ruimte en om maar niet te spreken over die overheerlijke streekproducten als zee-groenten, kaas, wijn, oesters en…

Read more

Asti Experience

In deze tijd denk ik vaak aan mijn lieve oma Rudolphi terug, bij wie ik als kind altijd logeerde . Op verjaardagen kreeg ze , op latere leeftijd, een glas Moscato d’Asti i.p.v. een glas Champagne. Ik vond dat interessant. Waarom wilde zij geen droge dure Champagne maar die gekke lange fles zoete bubbels die…

Read more

We AHR together!

Waar de meeste mensen dol zijn op concerten met bekende bands of waar mijn vrienden alle festivals aflopen met bekende dj’s, kun je mij daarentegen echt blij maken met een wijnreis naar een mooi wijngebied. De wijnboer is de artiest en de entertainment is de educatie die je krijgt. Ik ben in mijn optima forma…

Read more

Rothschild in Chili

Afgelopen maandag werden wij ontvangen in hartje Amsterdam in het statige en nog steeds prachtige Amstel hotel. We waren uitgenodigd door wijnimporteur Walraven Sax om een masterclass te volgen van Escudo Rojo. Deze werd gegeven door de , speciaal overgevlogen managing director Emmanuel Riffaud, alias de hoofdwijnmaker van Escudo Rojo.  We vroegen hem het hemd…

Read more

Programma Wijntheater op Gastvrij Rotterdam 2021

Eindelijk na 2 jaar mogen we weer ons Wijntheater opbouwen. Dit jaar is het programma nog mooier en beter dan alle jaren ervoor! Denk aan masterclasses bijzondere wijnlanden als Armenië en Slovenië, Leer alle ins-and-outs over karaferen van rode en witte wijnen, kwaliteitsontwikkeling van alcoholvrije wijnen,ontwikkelingen in de Champagne,onbekende druivenrassen uit Spanje of misschien een…

Read more

Een gouden medaille

Een medaille op een wijnfles! Wat zegt dat over de wijn? Is dat per definitie de beste wijn van het schap? Moet je dat kopen? Is het een lekkere wijn? Wie geeft die medailles en wie keurt die wijn dan? En hoe veilig is die keuze die je dan maakt? Het wordt tijd om in…

Read more